dimarts, 22 de maig del 2018

Dia 32. De Ribadiso a Pedrouzo.

 22 de maig de 2018.

A l'alberg hem estat bé, les habitacions no eren massa grans i els llits còmodes. Com sempre hem de deixar l'alberg a les 8 del matí i ens n'anem a esmorzar al bar que hi ha al costat, el matix on vam sopar ahir per la nit. 

Ben esmorzats comencem a caminar i ho fem, no podia ser d'una altra manera que cap amunt. Ahir teníem previst acabar la etapa a Arzúa però ens vam quedar 3 kilòmetres abans a Ribasiso i avui ens toca recupara-los. Ben aviat arribem a Arzúa i atravessem tot el poble, el camí seguex sent un puja-baixa. Passem per un lloc anomenat Preguntoño i el camí segueix entre bonics boscoai espais amb prets verds on les vaques hi pasturen. A Calzada parem a prendre algo, ja fa una bona estona que caminem i cal recuperar forces. Un cafè amb llet i una "caracola" amb fruita confitada m'entra d'allò més bé i la Joana pren només un Aquarius. Ens crida l'atenció la cua per anar a l'únic lavabo del bar, cua que no fem i marxem. 

Seguim, el camí és semblant, de tant en tan em de creuar la carretera nacional amb compte fins que arribem a Salceda on tornem a fer parada per descansar una mica en un espai amb gespa que té un bar al peu del camí i de la carretera. Seguim amunt, passem per Brea on el Camí Francès s'ajunta amb el Camí del Nord i acabem pujant fins a O Empalme on parem a dinar. Avui ens ve de gust una bona paella:

D'aqui al final de la etapa no hi ha gaira distància, tan sols 4 km que es fan en un tres i no res passnt pels boscos d'eucaliptus. Arribem a Perdrouzo i anem a allotjar-nos a l'alberg Otero, la noia de recepció es molt atenta, ens sembla que hi estarem còmodes. Ens instal·lem, ens dutxem i sortim a fer un volt per veure el poble, que de seguida està vist, així que seiem a fer una coca-cola i una bossa de patates a un bar a peu de carretera i tornem a l'alberg on aprofito per escriure aquest diari de viatge mentre la Joana va parlant per telèfon amb companys de feina.

Sortim a sopar: viera, empanada i un paté de nècora acompanyat d'un vi blanc fresquet i aviat cap a dormir. La etapa de demà ja ens deixarà a les portes de Santiago de Compostel·la. 

Arzúa.

Capella de la Magdalena a Arzúa.


El mur de la Sabiduria a Taverna Vella.


Pas a pas cada vegada més a prop de Santiago de Compostel·la.

Hi ha gana després de tot el matí caminant.


Per llocs espectaculars camí de Pedrouzo.


Pedrouzo. Escultura al Galo Piñeiro, una raza de gall autòctona. A la veina població d'O Pino es celebra des de fa més de 25 anys la "Festa do Galo Piñeiro" d'interès turística de Galícia.

Alberg Otero a Pedrouzo. Aquí hi passem la nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada